2.LUUKKU

pipari2

Toisesta Joulukalenteri-luukusta löytyy jouluinen resepti sekä joulunmakuisen pukka-teen arvonta. Joulun odotukseen minulla on aina kuulunut pipareista nauttiminen, niin tuoksu kuin maku tuo jouluisen mielen. Tämän reseptin avulla piparit valmistuvat ilman lisättyä sokeria, voita ja valkoisia jauhoja. Saattaa kuulostaa siltä, ettei lopputulos ole piparinen, mutta toisin on. Sokeri on korvattu taateleilla, valkoiset jauhot kookosjauhoilla ja voi kookosöljyllä. Tämä resepti ei ole omaa käsialaani. Löysin sen joku vuosi sitten täältä.

PIPAREIDEN VALMISTUSOHJE

  1. Soseuta taatelit tasaiseksi massaksi
  2. Lisää muna ja kookosöljy
  3. Sekoita kuivat aineet erillisessä kulhossa ja lisää taatelimassan joukkoon. Halutessa osan kookosjauhoista voit korvata esim. manteli-tai tattarijauhoilla.
  4. Sekoita käsin tasaiseksi taikinaksi.
  5. Anna taikinan vetäytyä jääkaapissa tunnin ajan.
  6. Leivo piparit ja paista 200 asteessa noin 5-8 minuuttia.

pukka

Jouluinen tuoksu leviää kotiisi ja olet valmis nauttimaan joulupiparista kera teekupposen! Pipareiden kyytipojaksi sopii mainiosti Pukka- star anise & cinnamon tee. Tähän joulunmakuiseen teehen makua tuovat kaneli, inkivääri, lakritsinjuuri, Sencha vihreä tee, tähtianis ja kardemumma.

Tykkää/kommentoi facebookissa tai kommentoi blogiin, kuuluuko piparit jouluusi? Jos runosuoni sykkii, kerro millä tavalla? Näin olet mukana Pukka-teen arvonnassa. Arvonnan voittaja julkaistaan inWell-joulukalenterin 3.luukussa.

Pukka-teetä löydät pukinkonttiin Ruohonjuuri-verkkokaupasta.

pipari

inWell-Joulukalenterin 1.Luukun Màdara joulupakkauksen voitti Susanna Järvikylä!

Onnea voittajalle! 🙂 Laittaisitko yhteystietosi minulle sanna@inwell.fi

 


Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *