Terveellinen itse tehty mysli

mysli2

 

Paahdettu, rouskuva, herkullisen rapea mysli

 

Tästä minä tykkään!

Oletko sinäkin myslin ystävä? Itse tykkään ripotella mysliä smoothien joukkoon. Olen etsinyt sopivaa mysliä kaupoista, mutta tuloksetta. Tuoteselostetta lukiessa voi lähes poikkeuksetta huomata, että valmiit myslit sisältävät hurjat määrät sokeria.

Oletko kokeillut tehdä mysliä itse? Sen valmistus on nimittäin erittäin helppoa ja nopeaa. Ja mikä parasta, voit valita mysliin omat lemppari raaka-aineet ja makua voi vaihdella mielen mukaan. Alla resepti, jolla tein kuvassa näkyvän myslin.

 

MYSLIRESEPTI

  • 5dl kaurahiutaleita
  • 1dl cashewpähkinöitä
  • 1dl manteleita
  • 1dl pekaanipähkinöitä
  • 1/2 dl auringokukansiemeniä
  • 1/2 dl kurpitsansiemeniä
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/2 -1dl öljyä (esim. kookos-, oliivi-, MCT-öljyä)
  • 2rkl hunajaa
  • 1/2 -1dl kuivattuja karpaloita
  1. Pilko pähkinät pieniksi paloiksi ja sekoita kaurahiutaleiden kanssa. Sekoita joukkoon myös suola.
  2. Mittaa öljy ja lisää hunaja öljyn joukkoon. Lisää seos kuivien aineiden sekaan ja sekoita.
  3. Kaada mysli pellille leivinpaperin päälle.
  4. Paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 25 minuuttia. Kääntele mysliä välillä paistamisen aikana, jotta se paahtuu tasaisesti.
  5. Lisää pilkotut karpalot jäähtyneen myslin joukkoon.
  6. Säilytä mysliä huoneenlämmössä kannellisessa lasipurkissa.

 

mysli