Terveelliset elämäntavat – hyvinvoiva keho ja mieli

 

Kokonaisvaltainen hyvinvointi on monien asioiden summa. Mieleinen liikunta, laadukas uni, mielekäs työ ja iloa tuovat harrastukset edistävät hyvinvointia. Myös terveellisillä elämäntavoilla on suuri vaikutus siihen miten voimme omassa kehossamme. Syömällä terveellisesti ennaltaehkäisemme sairastumista ja kiputiloja.

On tärkeä pitää kehosta ja mielestä niin hyvää huolta kuin mahdollista, sillä on paljon helpompaa pitää yllä terveyttä ja ennaltaehkäistä sairastumista kuin lähteä korjaamaan jo sattuneita vahinkoja. Usein se vain menee niin, että pitää ensin sairastua tai saada riittävästi kiputiloja, ennen kuin elämäntapamuutokseen havahdutaan.

Kun ruokavaliota muutetaan, on kyse tottumuksista ja rutiinien muodostamisesta. Usein elämäntapamuutosta lähdetään tekemään kertarysäyksellä, kaikki minulle nyt heti -periaatteella. Liian nopeasti tehdyt muutokset päivittäisissä ruokailutavoissa vaativat paljon itsekuria ja voivat aiheuttaa stressiä, ja monien uusien tottumusten omaksuminen kerralla on jopa mahdotonta. Innostus voi lopahtaa alkutekijöihinsä, ja pian huomataankin palaavaamme vanhoihin tottumuksiin.

Muutokset eivät tapahdu hetkessä. Jos on vuosia syönyt samalla kaavalla, kestää hyvän tovin omaksua uudet ruokailutottumukset. Kun edetään pienin askelin ja tarpeeksi hitaasti, ehtii uusista periaatteista muodostua tapoja, joiden toistamisesta tulee ennen pitkää automaattista. Eihän me hampaiden pesuunkaan tarvita äärimmäistä itsemme tsemppaamista, sillä se vain tulee tehtyä, koska kyseessä on vuosien mittaan elämääsi hitsautunut tapa: opitut tavat pystyt suorittamaan ilman suurempia ponnisteluita.

inWellin hyvinvointipolulla lähdetään kulkemaan pienin askelin kohti terveellisempiä elämäntapoja. Kun muutokset ovat sopivan pieniä, niillä on todennäköisimmin pitkäaikainen vaikutus. Alkuun kaikki uusi vaatii sinnikyyttä ja mitään ei tapahdu hetkessä. Jos elämäntavat ovat olleet rempallaan vuosia, ja ylimääräisiä kilojakin on kertynyt siinä sivussa, ei voi olettaa että parin viikon päästä tavoite on saavutettu.

Sinulla ei ole kiire mihinkään. Jos et pysty muuttamaan jotain ruokailutottumustasi juuri nyt, anna tälle muutokselle enemmän aikaa. Syyllisyyden tunteminen on täysin turhaa. Muista armollisuus ja kärsivällisyys itseäsi kohtaan. Olen suunnitellut hyvinvointivalmennuksen sellaiseksi, että uudet asiat toteutetaan rauhallisesti vaiheittain ja ehdit kuulostella, mikä on juuri sinun kehollesi, mielellesi ja elämäntilanteellesi sopivaa.

Jos et ole vielä mukana, haluan toivottaa sinutkin lämpimästi tervetulleeksi hyvinvointivalmennuksen pariin nauttimaan matkasta kohti hyvinvoivaa kehoa ja mieltä!

Julkaistu Yleinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *