Kuka minä olen?
Olen Sanna Nissinaho ja toimin inWell- hyvinvointipalvelun valmentajana.
Nuorenpana olin ahkera kuntosalilla kävijä. Ryhmäliikuntatunnit tulivat tutuiksi ja kuntosalitouhut oli helppo sisällyttää arjen rutiineihin, kun ei ollut perhettä. Koin kuntoilun yhdeksi elämän tärkeimmistä ja iloa tuovista asioista.
Kun sain perhettä, ei kuntosalille lähtö ollutkaan aina niin päivänselvää ja helppoa kuin ennen. Treenaamista oli vaikeaa sisällyttää arjen aikatauluihin. Aloin tutkia, löytyisikö aikaisemmin opittujen treenimuotojen rinnalle jotain, joka veisi vähemmän aikaa perheeltä?
Perehdyin kehonpainolla tehtäviin harjoituksiin. Samoihin aikoihin luin runsaasti erilaisia tutkimuksia lyhytkestoisten treenien hyödyistä. Mitä enemmän asiaan tutustuin, aloin ymmärtää, että tämähän on vallankumouksellista!
Tajusin, että ratkaisu ongelmaani löytyi läheltä: Nopeasti suoritettavalla kotitreenillä saa aivan erinomaisia tuloksia aikaan, mutta vain silloin, kun se tehdään oikein. Jo silloin alkoi muodostua hyväksi havaittuja toimintamalleja, jotka ovat tänäkin päivänä osana inWell-treenejä.
Sain myös hätkähdyttävällä tavalla ymmärtää, että terveys on muutakin kuin kuntoilua.
Heinäkuussa vuonna 2010 oli kaunis, helteinen kesäpäivä. Mieheni oli totuttuun tapaan työreissulla, ja minä olin muksujen kanssa lapsuudenkodissani Kuusamossa nauttimassa kesästä, joka oli parhaimmillaan. Huomasin illalla peiliin katsoessani kaulassa turvotusta. Aluksi ajattelin, että mikähän hyttynen tuohon on pistänyt? Yön turvotusta tunnusteltuani, menin aamulla päivystykseen.
Erinäisten tutkimusten ja kaulasta otettujen näytteiden perusteella kaulastani todettiin pahanlaatuinen kasvain. Myöhemmin molemmat kilpirauhaset poistettiin leikkauksella kokonaan ja leikkauksen jälkeen sain radiojodihoitoa. Syöpää sairastaessa perehdyin entistä enemmän myös ravintopuoleen ja terveelliset elämäntavat tulivat vielä aiempaakin lähemmäksi sydäntäni.
Miten sitten inWell sai alkunsa?
Eri vaiheiden jälkeen minua pyydettiin vetämään ryhmäliikuntatunteja lähikoulun jumppasalissa. Meillä oli aktiivinen ja innostunut ryhmä, pääasiassa naisia. Se oli hienoa aikaa. Sitten tuli kesä, eikä meillä ollut kesäksi sopivaa paikkaa pitää ryhmäliikuntatunteja. Olin kehittänyt itselleni kotitreenejä, ja ajattelin, että voisin jakaa niitä ihmisille kesän ajan – näin syntyi idea videotreeneistä.
Kuvasin treenejä kotona olohuoneessa, ja jumppaajat treenasivat kotonaan kuvaamani videon opastuksella. Kesän jälkeen sain yllättyä: innokkaimmat videotreenaajat eivät enää halunneetkaan palata jumppasaliin. Tästä alkoi inWell-videotreenien tarina.
Uudesta treenitavasta innostuneet jumppaajat alkoivat kertoa palvelusta innokkaasti ystävilleen. Treeneistä innostuneita tuli jatkuvasti niin paljon lisää, ettei erilaisten treenaajien palvelemisesta ja videoiden jakamisesta sähköpostilla meinannut enää tulla yhtään mitään.
Treenaajien viesti oli selvä: videotreenien lopettaminen ei tullut kysymykseenkään! Siispä loimme – yhä jatkuvasti kehittyvän – inWell.fi -verkkosovelluksen.
Täällä treeniohjelman seuraaminen on kaikille helppoa ja treeniohjelmisto on suunniteltu niin, että treenaaminen on tavoitteellista ja tuloksellista. Treeneistä löytyy joka kerta uutta haastetta!
Vaikka suurin osa asiakkaista on meitä naisia, olen myös iloinnut siitä, että nykyisin myös miehet ovat entistä enemmän mukana inWell-treenaajina.
Kuten mukana olevat tietävätkin, inWell-palvelu on kehitetty yhdessä teidän treenaajien kanssa, kiitos kaikesta palautteesta. Olen niin kiitollinen siitä, että saan olla auttamassa sinuakin voimaan hyvin, sekä helpottamassa jokaisen omaa polkua kuntoilun parissa.
Valmentajasi
Sanna Nissinaho