Rakastan pastaruokia. Pastana käytän Mamyn täysjyväriisi fusillia. Tuote on gluteeniton, jossa on täysjyväriisiä 55% ja riisiä 45%. Pastan lisukkeena syön useimmiten joko kanaa tai jauhelihaa. ”Piilotan” usein kastikkeisiin kasviksia, jolloin syötävää on paljon kalorimäärän pysyessä kuitenkin matalana. Tässä yksi suosikki ohjeeni tomaattisesta jauhelihakastikkeesta.
TOMAATTINEN JAUHELIHAKASTIKE (4-5:lle)
- 400g naudan jauhelihaa
- 700g-1000g tomaattimurskaa
- 3 keskikokoista porkkaanaa raastettuna
- punasipuli
- 1-2 valkosipulinkyntä
- mausteet ( suola, mustapippuri, timjami, oregano, tuoretta basilikaa)
- Ruskista jauheliha ja mausta. Lisää hieman vettä ja anna hautua kannen alla hetki.
- Lisää porkkanaraaste, sipulit ja tomaattimurska jauhelihan joukkoon. Anna hautua kannen alla.
- Lisää tuore basilika kypsennyksen loppuvaiheessa.
Tarjoa pastan ja tuoreen salaatin kera.