LOUNAS/PÄIVÄLLINEN: Raikas välimerellinen salaatti kikherneillä

 

*1 annos

n. 2 dl haluamiasi salaatinlehtiä (vuonankaali, lehtimangoldi, viinisuolaheinä)

1/2 kurkku, paloiteltuna

1 paprika, paloiteltuna

1 keskikokoinen tomaatti, paloiteltuna

1/2 avokado, paloiteltuna

1,2 dl kikherneitä, huuhdeltuna ja valutettuna

2 rkl tuoretta persiljaa, silputtuna

1/2 dl paahdettuja kurpitsansiemeniä

3 rkl fetajuustoa (kuvan salaatissa parmesania)

 

Sitruunainen kastike

2 rkl tuorepuristettua sitruunanmehua

1/2 tl raastettua sitruunan kuorta

1 rkl hunajaa tai vaahterasiirapia

2 rkl neitsytoliiviöljyä

suolaa ja pippuria

 

  1. Lisää kaikki salaattiainekset kulhoon lukuunottamatta juustoa.
  2. Sekoita kastikkeen ainekset erillisessä kulhossa keskenään ja kaada salaatin joukkoon.
  3. Asettele lautaselle ja ripottele lopuksi pinnalle juusto.