POHJA:
- 2dl kookosjauhoja
- 0,5dl mantelijauhoja
- 1dl raakakaakaojauhetta
- 2tl leivinjauhetta
- 1tl vaniljauutetta
- 2dl kookosmaitoa
- 6 kananmunaa (eroteltuina)
- 0,5dl hunajaa
- 0,5dl kookossokeria
kookosöljyä voiteluun
- Lämmitä uuni 175 asteeseen.
- Pingota leivinpaperia irtopohjavuoan pohjalle ja voitele reunat kookosöljyllä.
- Sekoita kuivat keskenään.
- Erottele kananmunan valkuaiset ja keltuaiset erilleen. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi.
- Lisää keltuaisten joukkoon hunaja ja kookossokeri. Kuohkeuta pari minuuttia vatkaamalla.
- Sekoita kuivat aineet ja keltuaisvaahto keskenään, lisää joukkoon myös kauramaito.
- Kääntele valkuaisvaahto varovasti mukaan.
- Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskitasolla noin 35 minuuttia.
- Jäähdytä pohja ja halkaise se kahteen osaan.
Aseta alimmainen osa tarjoilualustalle.
PERUSMASSA:
- 4dl cashew-pähkinöitä
- 400ml kookosmaitoa
- 1dl kaakaovoita
- 0,5dl kookosöljyä
- 1tl vaniljasteviaa
- 1rkl hunajaa
- Liota pähkinöitä vähintään 1,5 tuntia vedessä. Kaada liotusvesi pois ja huuhtele pähkinät.
- Sulata kaakaovoi ja kookosöljy vesihauteessa.
- Lisää kookosmaito, cashew-pähkinät, makeutus ja sula voiseos tehosekoittimeen. Ja sekoita kunnes massa on tasaista.
Tarkista maku ja lisää tarvittaessa makeutusta.
SUKLAAMASSA:
- 1/2 perusmassasta
- 5rkl raakakaakaojauhetta
- o,5dl rouhittua raakasuklaata
- 2tl vaniljauutetta
- 5rkl hunajaa
- ripaus suolaa
- steviaa tarvittaessa lisäämään makeutta
- Ota perusmassasta noin puolet erilliseen kulhoon.
- Lisää kulhoon kaakaojauhe, suklaarouhe, vaniljauute ja hunaja. Sekoita.
- Tarkista maku ja lisää tarvittaessa makeutusta.
- Kaada seos pohjan päälle ja laita pakastimeen hetkeksi jähmettymään.
- Lisää päällimmäinen pohjanosa massan päälle ja koristele haluamallasi tavalla.
- Käytä koristeluun jäljelle jäänyttä perusmassaa kerman tapaan.