Herkutteluun – Raaka-Snickers

snickers 1

 

Snickers-patukka ei ole koskaan ollut suurinta herkkuani, mutta Snickers-raakapatukoista olen kuullut niin paljon kehuja ja ylistäviä sanoja, että näitä täytyi itsekin kokeilla.

 

Maapähkinäinen pohja, makea taatelikinuski, viimeistely raakasuklaakuorrutteella; eihän lopputulos voi olla muuta kuin makea ja herkullinen. Ja sitä se todella on!  Jos raakakokkailu on sinulle vielä uutta, suosittelen aloittamaan ehdottomasti näistä raaka-Snickerseistä. Voittaa mennen tullen perinteisen Snickers-patukan, ja vielä ilman lisättyä sokeria tai muutakaan ylimääräistä. Kalorittomiahan nämä ei ole, joten sen vuoksi määrä kannattaa pitää kohtuullisena.

 

RAAKA-SNICKERSPALAT

POHJA:

  • 1dl maapähkinävoita (suolattu)
  • 2rkl hunajaa tai agave-siirappia
  • 2rkl mantelijauhoja
  1. Sekoita pohjan ainekset keskenään ja levitä massa leivinpaperilla vuoratun astian pohjalle kokoon 10x20cm.
  2. Laita pakasteeseen jähmettymään.

 

snickers2TÄYTE:

  • 12 pehmeää taatelia
  • 1rkl kookosöljyä (sulatettuna)
  • 1rkl vettä
  • ripaus vaniljaa
  • ripaus laadukasta suolaa
  • noin 1dl maapähkinöitä tai cashewpähkinöitä
  1. Soseuta sauvasekoittimella tai blenderillä täytteen ainekset keskenään.
  2. Levitä täyte pohjan päälle.
  3. Painele massaan pähkinöitä haluamasi määrä
  4. Laita pakasteeseen jähmettymään.

 

KUORRUTE:

  • 3rkl kookosöljyä (sulatettuna)
  • 2rkl hunajaa
  • 3rkl raakakaakaojauhetta
  1. Sekoita suklaakuorrutteen ainekset keskenään.
  2. Levitä suklaa pohjan ja täytteen päälle.
  3. Anna jähmettyä pakasteessa 1-2 tuntia.

 

Leikkaa haluamasi kokoisia paloja ja nautiskele.