*1 annos
- 1/2 pieni bataatti, kuorittuna ja paloiteltuna
- 2 rkl neitsytkookosöljyä
- 1 rkl aitoa kanelia
- 1/2 tl cayennepippuria
- 1 salottisipuli, karkeaksi silputtuna
- 1 rkl avokadoöljyä
- 1/2 dl kikherneitä
- 1/2 luomuomena, pieniksi paloiksi lohkottuna
- 2 rkl saksanpähkinöitä, paloiteltuna
- 2 rkl kuivattuja karplaoita
- 4,5 dl rucolaa
KASTIKE
- 1 rkl balsamietikkaa
- 1 rkl neitsytoliiviöljyä
- 1 rkl vaahterasiirappia
- suolaa ja pippuria
(Sekoita kastikseainekset keskenään)
- Lämmitä uuni 200 asteeseen.
- Laita bataattipalat kulhoon. Mausta kanelilla, cayennepippurilla sekä lisää 2 rkl kookosöljyä. Sekoita ja kaada bataatit uunipellille leivinpaperin päälle. Paista noin 30 minuuttia. Paiston jälkeen mausta kevyesti suolalla.
- Kuullota salottisipuli pannulla avokadoöljyssä noin 5 minuuttia.
- Pienennä lämpöä. Lisää pannulla karpalot, saksanpähkinät, omenalohkot, huuhdellut kikherneet ja uunissa paahdetut bataatit.
- Asettele rucola lautasella. Lisää bataattiseos salaatin päälle. Kaada lopuksi vielä kastike. Mausta tarvittaessa suolalla.