LOUNAS/PÄIVÄLLINEN: Makea ja mausteinen salaatti paahdetuilla bataateilla

*1 annos

 

1/2 pieni bataatti, kuorittuna ja paloiteltuna

2 rkl neitsytkookosöljyä

1 rkl aitoa kanelia

1/2 tl cayennepippuria

1 salottisipuli, karkeaksi silputtuna

1 rkl avokadoöljyä

1/2 dl kikherneitä

1/2 luomuomena, pieniksi paloiksi lohkottuna

2 rkl saksanpähkinöitä, paloiteltuna

2 rkl kuivattuja karplaoita

4,5 dl rucolaa

 

Kastike:

1 rkl balsamietikkaa

1 rkl neitsytoliiviöljyä

1 rkl vaahterasiirappia

suolaa ja pippuria

(Sekoita kastikseainekset keskenään)

 

  1. Lämmitä uuni 200 asteeseen.
  2. Laita bataattipalat kulhoon. Mausta kanelilla, cayennepippurilla sekä  lisää 2 rkl kookosöljyä. Sekoita ja kaada bataatit  uunipellille leivinpaperin päälle. Paista noin 30 minuuttia. Paiston jälkeen mausta kevyesti suolalla.
  3. Kuullota salottisipuli pannulla avokadoöljyssä noin 5 minuuttia.
  4. Pienennä lämpöä. Lisää pannulla karpalot, saksanpähkinät, omenalohkot, huuhdellut kikherneet ja uunissa paahdetut bataatit.
  5. Asettele rucola lautasella. Lisää bataattiseos salaatin päälle. Kaada lopuksi vielä kastike. Mausta tarvittaessa suolalla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *