Makea ja mausteinen salaatti paahdetuilla bataateilla

*1 annos

  • 1/2 pieni bataatti, kuorittuna ja paloiteltuna
  • 2 rkl neitsytkookosöljyä
  • 1 rkl aitoa kanelia
  • 1/2 tl cayennepippuria
  • 1 salottisipuli, karkeaksi silputtuna
  • 1 rkl avokadoöljyä
  • 1/2 dl kikherneitä
  • 1/2 luomuomena, pieniksi paloiksi lohkottuna
  • 2 rkl saksanpähkinöitä, paloiteltuna
  • 2 rkl kuivattuja karplaoita
  • 4,5 dl rucolaa

 

KASTIKE

  • 1 rkl balsamietikkaa
  • 1 rkl neitsytoliiviöljyä
  • 1 rkl vaahterasiirappia
  • suolaa ja pippuria

(Sekoita kastikseainekset keskenään)

 

  1. Lämmitä uuni 200 asteeseen.
  2. Laita bataattipalat kulhoon. Mausta kanelilla, cayennepippurilla sekä  lisää 2 rkl kookosöljyä. Sekoita ja kaada bataatit  uunipellille leivinpaperin päälle. Paista noin 30 minuuttia. Paiston jälkeen mausta kevyesti suolalla.
  3. Kuullota salottisipuli pannulla avokadoöljyssä noin 5 minuuttia.
  4. Pienennä lämpöä. Lisää pannulla karpalot, saksanpähkinät, omenalohkot, huuhdellut kikherneet ja uunissa paahdetut bataatit.
  5. Asettele rucola lautasella. Lisää bataattiseos salaatin päälle. Kaada lopuksi vielä kastike. Mausta tarvittaessa suolalla.