Maukas kanakeitto

 

kanakeitto2

 

MARINADI KANALLE:

  • 1dl oliiviöljyä
  • 1tl kurkumaa
  • 1tl timjamia
  • 1tl oreganoa
  • ripaus cayennepippuria
  • 2rkl sitruunanmehua
  • 1tl suolaa

450g maustamatonta broilerin fileetä tai fileesuikaleita

-Sekoita marinadin ainekset keskenään kulhossa ja lisää kananpalat joukkoon. Sekoita ja jätä marinoitumaan.

 

KATTILAAN:

  • oliiviöljyä
  • 1 punasipuli
  • 1-2 valkosipulin kynsi
  • 50g pakastepinaattia
  • 1rkl sitruunanmehua
  • 8-10dl vettä
  • 1 kesäkurpitsa
  • 2 porkkanaa
  • 400ml kookosmaitoa (täysrasvaista)
  • 1tl suolaa
  • mustapippuria
  • persiljaa

-Pese ja pilko bataatti, porkkanat, kesäkurpitsa ja sipulit.

-Lorauta kattilaan oliiviöljyä. Lisää sipulit ja pakastepinaatti kattilaan. Hauduta kannen alla, kunnes sipuli on pehmentynyt ja pinaatinpalat sulaneet. Lisää sitruunanmehu.

-Lisää marinadissa olevat kananpalat kattilaan. Kypsennä kananpaloja noin 10 minuuttia, jonka jälkeen lisätään vesi. Kuumenna liemi kiehuvaksi.

-Lisää pilkotut porkkanat, kesäkurpitsa ja bataatti.

-Keitä noin 20 minuuttia, jotta juurekset ovat kypsiä.

-Lisää kookosmaito ja mausteet.

-Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita.

-Siirrä kattila pois liedeltä ja anna keiton tekeytyä hetken kannen alle.

Nauti!