MARINADI KANALLE:
- 1dl oliiviöljyä
- 1tl kurkumaa
- 1tl timjamia
- 1tl oreganoa
- ripaus cayennepippuria
- 2rkl sitruunanmehua
- 1tl suolaa
450g maustamatonta broilerin fileetä tai fileesuikaleita
-Sekoita marinadin ainekset keskenään kulhossa ja lisää kananpalat joukkoon. Sekoita ja jätä marinoitumaan.
KATTILAAN:
- oliiviöljyä
- 1 punasipuli
- 1-2 valkosipulin kynsi
- 50g pakastepinaattia
- 1rkl sitruunanmehua
- 8-10dl vettä
- 1 kesäkurpitsa
- 2 porkkanaa
- 400ml kookosmaitoa (täysrasvaista)
- 1tl suolaa
- mustapippuria
- persiljaa
-Pese ja pilko bataatti, porkkanat, kesäkurpitsa ja sipulit.
-Lorauta kattilaan oliiviöljyä. Lisää sipulit ja pakastepinaatti kattilaan. Hauduta kannen alla, kunnes sipuli on pehmentynyt ja pinaatinpalat sulaneet. Lisää sitruunanmehu.
-Lisää marinadissa olevat kananpalat kattilaan. Kypsennä kananpaloja noin 10 minuuttia, jonka jälkeen lisätään vesi. Kuumenna liemi kiehuvaksi.
-Lisää pilkotut porkkanat, kesäkurpitsa ja bataatti.
-Keitä noin 20 minuuttia, jotta juurekset ovat kypsiä.
-Lisää kookosmaito ja mausteet.
-Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita.
-Siirrä kattila pois liedeltä ja anna keiton tekeytyä hetken kannen alle.
Nauti!