Miten aloittaa treenit synnytyksen jälkeen?

Kun lapsi on syntynyt ja kotiudut vauvan kanssa, voit aloittaa inWellin Raskaudesta palautuminen -polun.  InWellin Raskaudesta palautuminen -polku on suunniteltu sillä ajatuksella, että pääset harjoitusten avulla liikkumaan synnytyksen jälkeen turvallisesti ja eteneminen on maltillista. On tärkeä huomioida ettei palautuminen tapahdu ihan muutamassa viikossa. Onhan kehosi käynyt läpi melkoisen muutoksen raskauden ja synnytyksen aikana. Lisäksi imetyksen aikana hormonitoiminta poikkeaa normaalista, mikä on myös vaikuttamassa palautumiseen.

Voit siis aloittaa palautumisharjoitteet heti synnytyksen jälkeen tai mahdollisimman pian oman jaksamisesi mukaan. Palautumistreeneissä aloitellaan lantionpohjalihasten vahvistamisella, ja hartiajumpalla. Mukaan otetaan myöhemmin syvien vatsalihasten vahvistaminen hengityksen kanssa sekä kevyttä jumppailua.

Jotta keskivartalon tuki ja suorat vatsalihakset vahvistuvat ja palautuvat entiselleen on hyvä tehdä tiettyjä harjoitteita palautumisvaiheessa. Maltti on valttia, sillä epäedulliset liikkeet voivat jopa pahentaa tilannetta. Oikea tapa lähteä liikkeelle on lantionpohjan lihasten sekä syvien vatsalihasten aktivointi tietyssä hengitysrytmissä, joka edesauttaa vatsalihasten palautumista.

 

Haluan kiittää sinua mukanaolosta inWellin Raskausp0lulla.Toivon, että olet nauttinut treeneistä ja voinut hyvin läpi raskauden.

Kaikkea hyvää loppuraskauteen!

Julkaistu Yleinen