Mustikkainen glögi

inwell-glogi

 

Lämmin glögikupponen on ihana nauttia joulukuun pimeinä iltoina. Harmittavasti vain useimmat kauppojen glögit sisältää hirmuisesti sokeria ja muita ei niin tarpeellisia aineksia. Tässä ohje itse tehtävään terveellisempään vaihtoehtoon:

 

Mustikkainen glögi

1l vettä
4dl mustikoita
2dl puolukoita
1 appelsiinin mehu
2 kanelitankoa
1-2rkl kokonaisia neilikoita
1-2cm pala inkivääriä
1/2dl hunajaa (lisää tarvittaessa)

 

 

 

Glögin valmistusohje:

1. Mittaa vesi kattilaan ja lisää marjat.

2. Anna kiehua hiljalleen noin 10 min. Voit samalla murskata marjoja lusikalla kattilan sisäseinää vasten jotta mehut irtoaa.

3. Kaada marjaseos siivilän läpi. Murskaa lusikalla vielä loputkin mehut marjoista.

4. Kaada siivilöity mehu takaisin kattilaan ja lisää appelsiinin mehu sekä mausteet.

5. Anna makujen tekeytyä kannen alla pienellä lämmöllä noin 10-15min.

6. Jos kaipaat makeutta, lisää lopuksi hunaja.