Paahdettu valkosipuli-tomaattipasta

*1 annos

•2 keskikokoista tomaattia, paloiteltuna
•2 valkosipulin kynttä, puristettu
•2 rkl oliiviöljyä
•1 rkl tuoretta rosmariinia, hienoksi silputtuna
•2 rkl tuoretta basilikaa, paloiteltuna
•2 rkl pekaanipähkinöitä, paloiteltuna
•2 rkl parmesan juustoa
•2 dl haluamasi pastaa, gluteeniton jos tarpeen

 

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

2. Sekoita keskikokoisessa kulhossa tomaatit, valkosipuli, oliiviöljy ja rosmariini keskenään.

3. Levitä tomaattiseos uunivuokaan ja kypsennä uunissa noin 10 minuuttia.

4. Keitä pasta kypsäksi.

5. Lämmitä samaan aikaan pannulla 1 rkl oliiviöljyä. Lisää joukkoon pekaanipähkinät ja parmesanjuusto. Sekoita kunnes seos hieman saan väriä. Siirrä syrjään odottamaan.

6. Lisää uunissa kypsytetty tomaattiseos pastan joukkoon. Sekoita. Mausta herbamarella. Lisää lopuksi pähkinä-juustoseos.

7. Asettele lautaselle ja ripottele pinnalle basilikat.