Päivän käynnistäjä #4

bulletproof

 

Treeniaamuina päiväni käynnistää Bulletproof eli voikahvi tai voimakahvi. Juon kahvin, teen päivän treenin ja syön treenin jälkeen joko aamupalan tai lounaan, riippuen ajasta.

 

Bulletproof-kahvi koostuu hyvälaatuisesta kahvista, luomuvoista sekä MCT-öljystä. Nämä kolme ainesta hurautetaan blenderissä sekaisin ja lattemainen juoma on valmis nautittavaksi. Blendatessa kahvin pintaan syntyy ihana vaahto ja maku on ylellinen. Juoma antaa paljon energiaa ja treeni kulkee kahvin siivittämänä erinomaisesti.

Yhdysvaltalaisen terveysyrittäjän Dave Aspreyn kehittämällä voimakahvilla sanotaan olevan useita terveyshyötyjä. Voimakahvin luvataan antavan nopeasti hyvälaatuista energiaa, parantavan kognitiivista suorituskykyä ja tukevan myös painonhallintaa.

Bulletproofin valmistamiseen kannattaa käyttää laadukkaita raaka-aineita. Halppiskahvi tai mikä tahansa voi ei tee lopputuloksesta kovinkaan herkullista.

  1. Osta laadukasta luomukahvia. Jotkut vannovat vastajauhettujen papujen nimeen, mutta itse olen tykästynyt valmiiksi jauhettuun Puhdistamon pakurikahviiin.
  2. Voin tulee olla suolatonta luomuvoita tai kirkastettua voita eli gheetä. Ghee valmistetaan miedolla lämmöllä hauduttaen, ja lämmitysprosessissa poistetaan vesi, proteiini ja laktoosi. Voin olen ostanut voimakahviini Lidlistä.
  3. MCT-öljyä saa ostettua hyvin varustetuista marketeista ja valmistajia löytyy useita. MCT-öljy on erotettu kookosöljystä ja sisältää vain keskipitkiä rasvahappoja, jotka kulkeutuvat suoraan maksaan ja sieltä energiaksi käyttöön, eikä siten varastoidu kehoon. MCT-öljy on väritöntä ja hajutonta joten sitä on helppo ”piilottaa” mihin tahansa ruokaan. 

 

BULLETPROOF

  • 2,5dl hyvälaatuista kahvia
  • 1rkl suolatonta luomuvoita
  • 1rkl MCT-öljy

-Keitä kahvi normaalisti. Laita kaikki kolme ainesta blenderiin ja anna sekoittua noin 20 sekuntia. Halutessa voit lisätä mausteita kuten vaniljaa, raakakaakaota, kanelia tai cayennepippuria.

 

Onko voimakahvi sinulle uusi tuttavuus, vai kuuluuko se jo jokapäiväiseen käyttöön? Millaisia vaikutuksia olet huomannut bulletproofin nauttimisella?

Inspiraation lähteinä käytetty:
https://www.bulletproofexec.com/how-to-make-your-coffee-bulletproof-and-your-morning-too/, http://www.puhdistamo.fi/MCT-oljy, http://lifted.fi/bulletproof-coffee-eli-voikahvi/, http://www.fitnessakatemia.fi/bulletproof-kahvi-virittaa-kehon-ja-piristaa-mielen/

 

 


Keskustelu

  1. Ollut käytössä puolisen vuotta! Pois en vaihtais!
    Vielä kun höystää maca kauheella niin kyllä muuten on herännyt!!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *