Päivän käynnistäjä #4

bulletproof

Omat aamuni alkavat lähes poikkeuksetta rasvakahvilla, jonka juon aamunesteytyksen jälkeen. Lämmin juoma tuntuu vatsassa ihanalta, ja tällä juomalla nuhjuisempikin aamu kirkastuu 🙂

 

Jonkin ajan kuluttua kahvin nauttimisen jälkeen täydennän aamupalaani marjasmoothiella. Näillä syömisillä mennäänkin sitten lounaasen asti helposti. Jos teen treenin aamulla, en syö sitä ennen mitään, juon vain rasvakahvin. Se onkin varma boosteri aamun treeniin. Treenin jälkeen juon palkkariksi heraproteiinilla terästetyn marjasmoohtien.

Rasvakahvin kolme pääainesta on hyvälaatuinen kahvi, luomuvoi  ja MCT-öljy. Lisäksi juomaa voi höystää muun muassa macalla ja lucumalla. Ainekset hurautetaan blenderissä sekaisin, ja lattemainen juoma on valmis nautittavaksi. Blendatessa kahvin pintaan syntyy ihana vaahto, ja maku on ylellinen. Juoma antaa paljon energiaa, ja päivä käynnistyy kirkkaasti tämän juoman avulla.

Yhdysvaltalaisen terveysyrittäjän Dave Aspreyn kehittämällä voimakahvilla sanotaan olevan useita terveyshyötyjä. Sen luvataan antavan nopeasti hyvälaatuista energiaa, parantavan kognitiivista suorituskykyä ja tukevan myös painonhallintaa.

 

RASVAKAHVIN VALMISTAMINEN
Rasvan määrää on hyvä lisätä vähitellen kahviin, sillä ”normaali” annostuksella saattaa mennä maha aluksi löysälle. Sen vuoksi olenkin laittanut alla olevaan reseptiin sulkuihin määrät, joilla on hyvä aloitella.

•n. 3dl hyvälaatuista kahvia
•(1tl) 1rkl luomuvoita
•(1tl) 1rkl MCT-öljy
•(1/2tl) 1tl neitsytkookosöljyä
•(1/4tl) 1/2tl macajauhetta
•(1/2tl) 1tl lucumaa
•hyppysellinen vaniljajauhetta
•(hyppysellinen cayennepippuria.
•proteiini: 1-2rkl kollageenijauhetta

-Keitä kahvi normaalisti. Laita kaikki ainekset blenderiin ja anna sekoittua noin 20 -30 sekuntia.

——————-

LAADUKKAAT RAAKA-AINEET

Bulletproofin valmistamiseen kannattaa käyttää laadukkaita raaka-aineita:

◼Mikä tahansa kahvi ei tee lopputuloksesta kovinkaan herkullista. Osta laadukasta luomukahvia, mielellään papuina, jotka jauhat juuri ennen käyttöä. Itse olen testaillut monenlaista kahvipapuja ja ehdoton suosikkini on Gran Palomar-papukahvi.

◼ Voin on hyvä olla luomua, suolatonta tai vähäsuolaista. Oma kokemukseni on, että ripaus suolaa tuo makuun syvyyttä.

◼MCT-öljyä saa ostettua hyvin varustetuista marketeista ja valmistajia löytyy useita. MCT-öljy on erotettu kookosöljystä ja sisältää vain keskipitkiä rasvahappoja, jotka kulkeutuvat suoraan maksaan ja sieltä energiaksi käyttöön, eikä siten varastoidu kehoon. MCT-öljy on väritöntä ja hajutonta joten sitä on helppo ”piilottaa” mihin tahansa ruokaan.

◼Kollageenijauheesta saadaan kahviin proteiinia. (Kerron myöhemmin ihan omassa julkaisussa kollageenista tarkemmin.)

◼Macan tiedetään lisäävän suorituskykyä, kestävyyttä ja elinvoimaisuutta.

◼Lucuma tuo kahviin makeutta ja se peittää myös hyvin macan hieman mallasmaisen maun, joka ei ole niin makunystyröitä hivelevä.

◼Vaniljajauhe antaa ihanaa ylellistä vivahdetta.

◼Cayennepippuri taas viimeistelee lopputuloksen tuoden pientä potkua makuun. Cayennepippurin annostelussa kannattaa kuitenkin olla hyvin varovainen, sillä se on erittäin tujakkaa.