POLJETKO PAIKALLASI? EIVÄTKÖ KILOSI KARISE JA RASVA PALA?

Kuntoilet päivittäin, tarkkailet syömisiäsi, suosit myös hyötyliikuntaa. Miksi silti pysyt samankokoisena? Et saavuta asettamiasi tavoitteita? Tarvitset ehkä muutosta tämänhetkiseen ohjelmaasi ja opastusta ravintoasioissa. Lue alla oleva artikkeli ja hyppää mukaan inWelliin

inWell-treenit ovat HIIT (high intensity interval training)-tyyppisiä treenejä. Kyse on siis lyhytkestoisesta, mutta kovatehoisesta harjoittelusta. Treeni kesto on keskinmäärin 10-30 minuuttia ja se aika treenataan täydellä teholla. Treenin aikana ei ehdi ajattelemaan muita asioita, saatika rupatella kaverin kanssa.

HIIT-treenit hyödyttävät koko kehoa lisäämällä kestävyyttä, alentamalla verenpainetta ja kehittämällä maksimaalista hapenottokykyä. Kaiken tämän lisäksi se on yksi tehokkaimmista keinoista pudottaa painoa, edellyttäen tietenkin, että treeni tehdään kunnolla ja treenisuunnitelmasta pidetään kiinni. Voit siis unohtaa kahden tunnin kuntosalisessiot tai jumppatunnit – suosi laatua määrän sijaan ja saavuta tavoitteesi!

Kovatehoinen treenaaminen ei ole helppoa. Siihen liittyy kipua, paljon hikeä ja välillä jopa kyyneleitä – joko tuskasta tai onnesta treenin jälkeen HIIT on siis rankkaa, mutta tutkimusten mukaan enemmän kaloreita polttavaa kuin mikään muu tasaisella tahdilla tehtävä liikuntasuoritus: JES!

Intervallitreenaaminen parantaa kehon kykyä käyttää energiaa anaerobisesti (ilman happea.) Keho polttaa runsaasti kaloreita kiihdyttäessään sykettä ja pumpatessaan nopeasti verta työtä tekeville lihaksille. Yleisesti ajatellaan, että rasva palaa pitkäkestoisessa, matalasykkeisessä liikunnassa parhaiten. Tutkimukset kuitenkin osoittavat, että asia on juuri päinvastoin. Pitkäkestoisemmassa liikunnassa kuten uinnissa, kävelyssä tai juoksussa käytetään hitaita lihassoluja, jotka supistuvat hitaasti ja vapauttavat energiaa tasaisesti. HIIT pikatreenissä taas aktivoidaan nopeita lihassoluja, joiden mahtaviin energianpurkauksiin tarvitaan paljon polttoainetta. Tämän tuloksena kehosi käyttää entistä enemmän energiaa eli polttaa enemmän kaloreita. Tehokkaasti tehty lyhytkestoinen treeni kiihdyttää myös lepoaineenvaihduntaa, ja saa kaloreiden palamisen jatkumaan vielä pitkään treenin jälkeenkin. Intensiivinen treeni rasittaa kehoa maksimaalisesti, ja voi kestää päiviä, ennen kuin lepoaineenvaihdunta palaa normaalille tasolle.

inWell-treenit sopivat niin vasta-alkajalle, kuntoilijalle kuin kokeneellekin liikkujalle, joka kaipaa harjoitteluunsa vaihtelua. Treenit aktivoivat kehon lihakset monipuolisesti, ja harjoitukset haastavat sekä hapenoton, lihaksiston, tasapainon että koordinaation. Lähes kaikille tulee yllätyksenä se, kuinka jo muutaman viikon treenaamisella saa näkyviä tuloksia aikaan.

Pääpolulla on mahdollisuus lähteä liikkeelle kolmelta eri tasolta, joista voit valita itsellesi sopivimman. Näin pääset aloittamaan treenit omaa kuntotasoa vastaavista harjoituksista. Viikko-ohjelmat on suunniteltu nousujohteisiksi siten, että kehitystä tapahtuu ja harjoituksiin tulee jatkuvasti uusia haasteita. Monipuoliset harjoitukset ja uudet haasteet takaavat sen, että kyllästymistä ei tapahdu. Älä kuitenkaan aliarvoi omaa tasoasi, vaan haasta itseäsi!

Kaikkien edellä mainittujen seikkojen lisäksi HIIT treenaaminen on hauskaa ja erittäin monipuolista. Jos olet kyllästynyt kuukaudesta toiseen samana pyörivään kuntosaliohjelmaan tai tepastelemaan juoksumatolla, inWellissä ei kyllästymistä ehdi tulla – monipuolisuutta ja vaihtelevuutta riittää! inWell-treenit vaativat kuitenkin keskittymistä, päättäväisyyttä sekä halua haastaa itseään.

Unohda kaikki tekosyyt ja anna palaa – rasvan nimittäin


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *