Proteiinipyörykät

balls2

 

Nämä herkulliset porkkanaa ja lehtikaalia sisältävät proteiinipitoiset pyörykät sopivat hyvin välipalana nautittavaksi. Vaikka vastustamattomia ovatkin – ja pellillinen voisi hurahtaa saman tien parempiin suihin – kannattaa määrä pitää maltillisena: 1-2 palleroa kerralla riittää! Loput voit sitten pakastaa ja sulattaa aina käyttöön tarvitsemasi määrän.

Pyörykän koostumus muistuttaa kuohkeaa muffinssia. Maku vain on ruokainen, mutta hunaja antaa siihenkin hieman makeutta. Vastustamaton lopputulos!

 

PROTEIINIPALLEROT (15kpl)

  • 3/4 dl kaurajauhoja
  • 2dl mantelijauhoja
  • 30g proteiinijauhetta (maustamaton)
  • 2rkl kookosöljyä
  • 1 1/2 tl ruokasoodaa
  • ripaus suolaa
  • 2rkl hunajaa
  • 1dl silputtua lehtikaalia
  • 2dl keitettyjä porkkanoita
  • noin 1dl mantelirouhetta tai murskattuja pekaanipähkinöitä

 

  1. Keitä porkkanat kypsiksi.
  2. Sekoita kuivat aineet kulhossa keskenään.
  3. Lisää kuivien aineiden sekaan kookosöljy ja hunaja.
  4. Pilko lehtikaali. Muussaa haarukalla porkkanat, ja lisää lehtikaali ja porkkanat seokseen.
  5. Pyörittele massasta pieniä palloja.
  6. Kaada pieni määrä hunajaa leikkuulaudalle. Pyöräytä pallon pintaan hunajaa.
  7. Upota hunajoidut pallot manteli- tai pekaanipähkinärouheessa ja laita pellille leivinpaperin päälle.
  8. Paista pallerot uunin keskitasolla 180 asteessa, 20 minuuttia.

 

balls