LOUNAS/PÄIVÄLLINEN: Ruusukaali-omenasalaatti

 

*2 annosta

14 dl ruusukaalta, pieniksi paloiksi pilkottuna

2 isoa luomuomenaa, pieniksi paloiksi lohkottuna

3 1/2 dl lehtikaalta, varret poistettuna/pieniksi paloiksi pilkottuna

1/2 dl kuivattuja karpaloita

1/2  dl pekaanipähkinöitä

1/2 dl täysrasvaista fetajuustoa, murusteltuna

2 rkl maca-jauhetta (vapaaehtoinen)

 

Kastike:

1/2 neitsytoliiviöljyä

2 rkl korianteria

1 rkl vaahterasiirappia

2 rkl tuorepuristettua sitruunan mehua

 

  1. Laita kaikki ainekset salaattikulhoon ja sekoita.
  2. Lisää kastikeainekset erilliseen kulhoon ja sekoita tasaiseksi sauvasekoittimella.
  3. Jaa salaatti ja kastike kahteen yhtäsuureen osaan.
  4. Sekoita keskenään toinen osa salaatista ja kastikkeesta ja nauti. Säilytä jäljelle jäävä osa jääkaapissa seuraavaan päivään.