1 keltasipuli, karkeaksi silputtuna
2 rkl neitsytoliiviöljyä
1/2 dl saksanpähkinöitä, pilkottuna
2 sellerin vartta, pilkottuna
1 porkkana, raastettuna
1 valkosipulin kynsi, puristettu
1 tl tuoretta timjamia
1 rkl oreganoa
1 laakerinlehti
1 rkl tomaattipyrettä
1/2 rkl omenaviinietikkaa
200 g tomaattimurskaa
5 dl sieniä, pilkottuna
1/2 kasvisliemikuutio
2 1/2 dl kuumaa vettä
suolaa ja pippuria
Parmesan juustoa pinnalle
n. 2 dl riisipastaa (Mamy)
- Pilko saksanpähkinät ja paahda niitä hetki kuumalla, kuivalla pannulla. Siirrä sivuun.
- Kuumenna öljy padassa/kattilassa. Lisää joukkoon sipuli ja kuulota muutaman minuutin ajan. Lisää pataan myös sellerit, porkkanaraaste ja sienet ja kypsennä vielä pari minuuttia.
- Lisää joukkoon tomaattipyre ja tomaattimurska sekä oregano, timjami ja laakerinlehti. Keitä hetki ja lisää omenaviinietikka.
- Liuota kasvisliemikuutio kuumaan veteen ja lisää pataan. Pienennä lämpöä ja hauduta kastiketta kannen alla noin 15 minuuttia kunnes suurin osa nesteestä on haihtunut.
- Keitä pasta kastikkeen hautuessa.
- Lisää pasta lautaselle ja kaada kastike päälle. Raasta pinnalle parmesan juustoa. Nauti!