Sieni bolognese

 

1 keltasipuli, karkeaksi silputtuna

2 rkl neitsytoliiviöljyä

1/2 dl saksanpähkinöitä, pilkottuna

2 sellerin vartta, pilkottuna

1 porkkana, raastettuna

1 valkosipulin kynsi, puristettu

1 tl tuoretta timjamia

1 rkl oreganoa

1 laakerinlehti

1 rkl tomaattipyrettä

1/2 rkl omenaviinietikkaa

200 g tomaattimurskaa

5 dl sieniä, pilkottuna

1/2 kasvisliemikuutio

2 1/2 dl kuumaa vettä

suolaa ja pippuria

Parmesan juustoa pinnalle

n. 2 dl riisipastaa (Mamy)

 

  1. Pilko saksanpähkinät ja paahda niitä hetki kuumalla, kuivalla pannulla. Siirrä sivuun.
  2. Kuumenna öljy padassa/kattilassa. Lisää joukkoon sipuli ja kuulota muutaman minuutin ajan. Lisää pataan myös sellerit, porkkanaraaste ja sienet ja kypsennä vielä pari minuuttia.
  3. Lisää joukkoon tomaattipyre ja tomaattimurska sekä oregano, timjami ja laakerinlehti. Keitä hetki ja lisää omenaviinietikka.
  4. Liuota kasvisliemikuutio kuumaan veteen ja lisää pataan. Pienennä lämpöä ja hauduta kastiketta  kannen alla noin 15 minuuttia kunnes suurin osa nesteestä on haihtunut.
  5. Keitä pasta kastikkeen hautuessa.
  6. Lisää pasta lautaselle ja kaada kastike päälle. Raasta pinnalle parmesan juustoa. Nauti!