KAKKUPOHJA
- 7 dl mantelijauhoja
- 1 dl stevia (tai muu makeuttaja)
- 1/2 tl soodaa
- 1/4 tl harmaa merisuola
- 4 rkl kookosöljyä
- 3 kananmunaa
- 1 tl aitoa vaniljajauhetta
- 1 dl mantelimaitoa (tai joku muu maito)
- 1 tl sitruunamehua
- 1 sitruunan kuori raastettuna
SITRUUNAKUORRUTE
- 400 g tuorejuustoa (esim. Philadelphia)
- 1 tl aitoa vaniljajauhetta
- 1/2 dl steviaa tai jotain muuta makeuttajaa
- 1 tl sitruunanmehua
- 1 sitruunan kuori raastettuna
MUSTIKKAKUORRUTE
- 400 g tuorejuustoa (esim. Philadelphia)
- 1 tl vaniljajauhetta
- 1/4 -1/2 dl steviaa tai muuta makeuttajaa
- 2dl pakastemustikoita
- Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen. Voitele pyöreä vuoka, halkaisijaltaan n.18 cm.
- Sekoita mantelijauhot, sooda ja suola keskenään.
- Sulata toisessa astiassa kookosöljy, lisää munat ja vaniljajauhe. Kaada seos kuiva-aineiden joukkoon.
Lisää lopuksi maito ja kaada taikina voideltuun vuokaan. - Paista uunin keskitasolla n. 30 minuuttia. Jäähdytä pohja ja leikkaa kahteen osaan.
- Valmista kuorrutteet omissa kulhoissaan sekoittaen ainekset keskenään.
- Täytä kakku laittaen molempia täytteitä sekä väliin että pinnalle. Koristele mustikoilla ja raastetulla sitruunan kuorella.