Sitruunainen mustikka-juustokakku

 

KAKKUPOHJA

  • 7 dl mantelijauhoja
  • 1 dl stevia (tai muu makeuttaja)
  • 1/2 tl soodaa
  • 1/4 tl harmaa merisuola
  • 4 rkl kookosöljyä
  • 3 kananmunaa
  • 1 tl aitoa vaniljajauhetta
  • 1 dl mantelimaitoa (tai joku muu maito)
  • 1 tl sitruunamehua
  • 1 sitruunan kuori raastettuna

 

SITRUUNAKUORRUTE

  • 400 g tuorejuustoa (esim. Philadelphia)
  • 1 tl aitoa vaniljajauhetta
  • 1/2 dl steviaa tai jotain muuta makeuttajaa
  • 1 tl sitruunanmehua
  • 1 sitruunan kuori raastettuna

 

MUSTIKKAKUORRUTE

  • 400 g tuorejuustoa (esim. Philadelphia)
  • 1 tl vaniljajauhetta
  • 1/4 -1/2 dl steviaa tai muuta makeuttajaa
  • 2dl pakastemustikoita
  1.  Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen. Voitele pyöreä vuoka, halkaisijaltaan n.18 cm.
  2. Sekoita mantelijauhot, sooda ja suola keskenään.
  3. Sulata toisessa astiassa kookosöljy, lisää munat ja vaniljajauhe. Kaada seos kuiva-aineiden joukkoon.
    Lisää lopuksi maito ja kaada taikina voideltuun vuokaan.
  4. Paista uunin keskitasolla n. 30 minuuttia. Jäähdytä pohja ja leikkaa kahteen osaan.
  5. Valmista kuorrutteet omissa kulhoissaan sekoittaen ainekset keskenään.
  6. Täytä kakku laittaen molempia täytteitä sekä väliin että pinnalle. Koristele mustikoilla ja raastetulla sitruunan kuorella.