Tomaattinen jauheliha-porkkanakastike

*4-6:lle (tarjoile pastan tai riisin kera)

•600 g jauhelihaa
•250 g porkkanaa, raastettuna
•1 suuri punasipuli, hienonnettuna
•3 valkosipulinkynttä, puristettuna
•500 g tomaattimurskaa
•1 tl kurkumaa
•1 rkl paprikajauhetta
•rouhittua mustapippuria
•2 kasvisliemikuutiota
•4 dl kuumaa vettä
•1 rkl oreganoa, kuivattu
•1 tl tuoretta timjamia
•1 rkl tuoretta basilikaa
•suolaa tarvittaessa
•4 rkl oliiviöljyä

1. Kuumenna öljy pannulla. Kuullota sipuli öljyssä. Lisää jauheliha pannulle ja ruskista. Mausta kurkumalla, paprikajauheella ja mustapippurilla.

2. Kun jauheliha on ruskistunut, lisää raastettu porkkanaraaste ja purista valkosipulinkynnet joukkoon. Hauduta noin 5 minuuttia.

3. Lisää joukkoon 4dl kuumaa vettä ja kasvisliemikuutio. Anna hautua 10 minuuttia.

4. Kaada jauheliha-porkkanaseokseen 500 g tomaattimurskaa ja mausteet: oregano, timjami ja basilika. Anna hautua miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia.

5. Maistele ja lisää tarvittaessa suolaa. Nauti riisin tai pastan kera.