Uutiskirje

sannatrainer

Tervetuloa inWell-treenien pariin, kiva kun olet mukana! Toivottavasti viihdyt ja saat näistä treeneistä uudenlaista energiaa arkeesi. Kerron tässä kirjeessä hieman yleistä tietoa inWell-treeneistä ja treenaamisesta.

Kirjautuessasi sisään inWell-palveluun avautuu Videotreenipalvelu käyttöösi. Sinulle päivittyy joka viikko uusi treenisuunnitelma. Treenisuunnitelma ei ole kiveen hakattu ohjelma, jota tulisi noudattaa pilkun tarkasti. Treenisuunnitelmaa voit tarvittaessa muokata omiin aikatauluihisi sopivaksi. Lepopäivien ja treenipäivien paikkoja voit vaihdella niin, että ne ovat sinulle juuri sopivana aikana. Esimerkiksi kolmivuorotyötä tekevät joutuvat varmasti soveltamaan treeniohjelmaa, sillä esimerkiksi yövuoron jälkeen ei ole hyvä tehdä kovatehoista treeniä, sillä kroppa ei ole siihen valmis rasittavan  yövalvomisen jälkeen.

Tulee varmasti myös viikkoja, jolloin elämä on niin hektistä, että joku treeni tai treenejä jää välistä. Tästä ei pidä ottaa stressiä, vaan jatkaa ohjelmaa ja mennä eteenpäin. Kelkasta ei putoa, vaikka treenisuunnitelmaa ei pysty noudattamaan täydellisesti. Tekemättä jääneet treenit tulevat vastaan myöhemmässä vaiheessa uudelleen. Jos sinulla kuitenkin jää useita treenejä välistä esimerkiksi sairastelun vuoksi, voit palata treenisuunnitelmassa taaksepäin Polku-välilehdellä. Jos taas sairastut ja et pysty treenaamaan, treenisuunnitelma pysyy samana, jos et merkitse yhtään treeniä viikon suunnitelmasta suoritetuksi.

 

inwell-header-ipower

Treenit ovat kovatehoisia ja lyhytkestoisia. Voi mennä aikaa, ennen kuin kroppa ja mieli tottuvat tähän treenityyliin. Opettele kuuntelemaan omaa kehoasi ja sen antamia viestejä. On hyvä pitää välillä kevyempiä viikkoja, jolloin annetaan kropan palautua kunnolla. Kehonhuoltoviikko tulee ohjelmaan joka kuudes viikko. Voit pitää sen silloin tai halutessa siirtää sinulle sopivaan ajankohtaan. Kehonhuoltoviikkoja voit pitää myös tiheämmin. Löydät kehonhuoltoviikko-napin Polku-välilehdeltä.

Jos kotona treenaaminen on sinulle uusi juttu, voi viedä aikaa ennen kuin saat treenihetkestäsi itsellesi rutiinin. Joillekin sopii, että treeni tehdään alta pois heti aamulla. Joku tykkää jumppailla keskellä päivää, kun taas toinen tekee treenin aina myöhään illalla. Kaikki ovat hyviä vaihtoehtoja, kunhan aika vain sopii sinulle itsellesi. Aloittaessasi inWell-treenit voit kokeilla jumpata eri aikoina ja kuulostella, milloin treeni tuntuu parhaimmalta.

Jos ensimmäisten viikkojen aikana tuntuu, ettet saa treenisyklistä kiinni, se ei tarkoita sitä, että tämä treenimuoto ei sovi sinulle. Anna itsellesi toinen mahdollisuus:  tee pari treeniä viikossa, älä keskity noudattamaan viikkosuunnitelmaa täydellisesti. Parin viikon jälkeen mieti, miltä treenit on tuntuneet ja onko energiatasossasi tapahtunut muutosta. Sisällytä viikkoon kolmas treeni jne. Älä siis vaadi itseltäsi liikoja heti alussa vaan ota  inWell-videotreenit vähitellen osaksi arkeasi.

Välillä voi tuntua ettei millään jaksaisi tehdä päivän treeniä, mutta tämä tunne voi olla ennemmin viitsimättömyyttä kuin sitä, että kroppa olisi rasittunut tai väsynytOpettele siis erottamaan toisistaan laiskuus ja aito väsymys. Laiskuuden iskiessä kannattaa vain ryhtyä tekemään treeniä, sillä pian huomaat kuinka paljon se antaa sinulle energiaa. Saatat miettiä jälkeenpäin, että miksi edes jahkailit treeniä aloittaessasi, sillä treenin jälkeen olet taas kuin uusi ihminen, eikä aikaa ole mennyt kuin 15 minuuttia. Motivaatiopulan iskiessä kannattaa miettiä, miksi olet tähän ryhtynyt. Katso esimerkiksi ennen treenien aloittamista otettua kuvaa ja vertaa sitä nykyiseen. Kuvasta näet, miten paljon olet saavuttanut lyhyessä ajassa. Wau! Myös treenin lyhyt kesto kannattaa pitää mielessä. Se vie tosiaan hyvin lyhyen ajan päivästäsi.

Jos sinulla tulee kysyttävää inWell-treeneihin liittyen, voit laittaa viestiä osoitteeseen: sanna@inwell.fi. Vastaan mielelläni mieltä askarruttaviin kysymyksiin.

Toivon sinulle mukavia jumppahetkiä inWell-treenien parissa!

Valmentajasi Sanna Nissinaho

cropped-blogikuva.jpg

 

www.inwell.fi